Közélet

2010.12.28. 06:36

Nevük sincs még, de valódi közösséggé kovácsolódtak

Valódi közösséggé kovácsolódott mára az a kis gerjeni imacsoport, amelynek valójában még neve sincs.

TEOL/V.T.

Karizmatikus ökumenikus imakörként szokták őket emlegetni. Ökumenikus, mert több felekezethez tartozók tartoznak hozzá, karizmatikus, mert karizmatikus énekeket énekelnek, tudtuk meg Papp Kingától, aki kezdeményezője volt a kör létrejöttének. Mint fejtegette, a karizmák istentől kapott adományok, ilyen az imádkozás, a prófécia, nyelveken szólás adománya.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Papp Kinga (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

– Úgy látom, az imádkozás adománya mindegyikünkben megvan. Nagyon sokszor imádkoztunk konkrét célokért, gyermekért, balesetben szenvedőkért, haldoklókért, több tucat imaszándék van mögöttünk, s eddig mindenben segített minket az isten – fogalmazott. Mint elmesélte, néhány éve költöztek Gerjenbe, ahol a katolikusok nagyon magukra vannak hagyatva, szegényes a lelki életük. Filiáléban működik a katolikus közösség, Sándor atya jár ki Faddról, de annyi más dolga van, hogy kevés idő marad a lelki életre.

A református lelkésszel, Hatvani Istvánnal nagyon jó viszonyt ápolnak. Soha nem azt keresi, hogy miben különböznek, hanem inkább azt, hogy miben hasonlítanak, így találtak egymásra. Eleinte négyen-öten gyűltek össze, mostanra 20-30 tagúra duzzadt a társaság, amely szombatonként találkozik.

– Először énekelünk, majd István bácsi olvas fel igerészletet általában az Újszövetségből, utána beszélgetünk arról, hogyan jelenik meg mindez a mi életünkben – mesélt találkozásaikról Papp Kinga, aki teológiát tanult Veszprémben. Azt is elmondta, hogy már van egy kis zenekaruk, és év elején már kimertek állni nagyközönség elé is, az ökumenikus imahéten énekeltek. Karácsonykor pedig a katolikus és a református templomban is szolgáltak.

kép: papking
képalá: Papp Kinga
Fotó: Gottvald

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!