Közélet

2010.12.14. 14:05

Se ingyen ebéd, se karácsonyfa - hoppon maradtak a rászorulók

Lemondott a Harc Jövőjéért Alapítvány kuratóriumi elnöki posztjáról Bóni Zoltán, Harc jelenleg felfüggesztett polgármestere – jelentette be az érintett.

S. K.

Bóni Zoltán hírportálunknak elmondta: azért mondott le, hogy személye ne akadályozza az alapítvány további normális működését.

Mint arról írtunk, a polgármester ellen három képviselő kezdeményezett fegyelmi eljárást. A képviselők szerint az egyik vétséget történetesen azzal követte el a faluvezető, hogy alapítványi rendezvényt tartott egy önkormányzati intézményben, a testület hozzájárulása nélkül.

A polgármester ellenzékének az egyik legfőbb kifogása éppen az, hogy szerintük az önkormányzat és az alapítvány működése a polgármester személye miatt összefonódott egymással.

A témához kapcsolódó információ, hogy a képviselők többsége nem engedélyezte az alapítványnak a mindenki karácsonyfája felállítását. Azt sem engedték meg, hogy az alapítvány több száz adag ételt főzzön a rászorulóknak az önkormányzati konyhán az ünnep alkalmából.

Holott az alapítvány bérleti díjat fizetett volna a fa közterületen történő felállításáért, illetve a konyha igénybevételéért is Minderről egy helyi lakos értesítette a TEOL.hu-t.

Nagy Lajos, a polgármester elleni vizsgálatot végző bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta: amennyiben Bóni Zoltán az önkormányzat nevében kezdeményezte volna a fenyőállítást és a főzést, annak részükről nem lett volna akadálya.

Az alapítványnak viszont van saját területe, ingatlana a községben, álláspontjuk szerint a szervezet akcióit ott kell lebonyolítani, az önkormányzat és az alapítvány tevékenységét világosan szét kell választani.

Arra a kérdésre, hogy terveznek-e valamilyen önkormányzati karácsonyi ünnepséget, azt válaszolta, hogy erről még nem született döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!