Közélet

2010.12.15. 18:25

Tiltakoznak a lakók a fenyők kivágása miatt - fotók!

Tíz fenyőfát vágnak ki a Tartsay lakótelepen, a laktanya mögött. Az ott lakók tiltakoznak.

TEOL/W.G.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Önkormányzati megbízásból, a lakók többségének kérésére vágták ki a fenyőfákat. A helyükre tavasszal új növényzet kerül (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Ezzel a hírrel keresett meg bennünket szerdán egy olvasónk (nevét, felhatalmazása nélkül nem adjuk közre), s azt is hozzátette, hogy tudta szerint önkormányzati megbízásra végzik a munkát.
A város főkertésze, Katz Zoltánné részben megerősítette, részben cáfolta az információt. Öt fát vágnak ki, a többit csak legallyazzák, ahol szükséges.

Csapadékvíz-elvezetési problémák miatt kezdtek a terület rendbetételéhez, mégpedig az ott élők kérésére. A főkertész tapasztalata az, hogy az ilyen tömbházakban mindig van egy-két olyan lakó, akinek semmi se jó. A többség elfogadja a területrendezést, sőt közreműködést is ajánlottak fel a majdani, tavaszi gyepesítésnél, cserjeültetésnél. A kivágott fák egyébként – Katzné szerint – már nagyon sínylődtek.

Volt amelyiknek a törzsébe belenőtt egy szárítókötél, és egyiknek sem maradt elegendő tere. Egymásba értek és a falat is súrolták. A főkertész szavait megrősíti a tömbházban lakó Kiss János is, aki korábban, személyesen kérte – a lakók felhatalmazásával – ezt az intézkedést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!