Közélet

2010.12.01. 19:38

Tíz fokig is emelkedhet a hőmérséklet péntekre

Több koccanásos baleset is történt a megye útjain, a legsúlyosabb a késő délutáni órákban volt. A baleseti ambulancia forgalma jócskán megnőtt. Holnaptól melegebrre fordul az időjárás.

M. I.

Mint azt megírtuk, Iregszemcse külterületén, a 65-ös főúton két személygépkocsi frontálisan ütközött. Az utat teljes szélességben lezárták, a forgalmat pár órára Tab felé elterelték. A tűzoltókat is riasztották, a súlyos sérültet mentő vitte el a helyszínről, tájékoztatta a tEOl.hu-t Farkas Kinga, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense.

Megtelt a szekszárdi baleseti ambulancia várója a késő délutáni órákra. Az ónos eső miatt csúszóssá vált utakon főleg az idősebb korosztály tagjai szenvedtek kéz vagy lábtörést – tájékoztatott az ügyeletes orvos.

Magyar Közút Kht. megyei ügyeletén kérdésünkre elmondták, az egy, kettő, illetve a három számjeggyel jelölt főutakat és egyes négyszámjegyű utakat is síkosságmentesítették. Szerdán összesen 24 járművel dolgoztak. A késő délután is hulló eső lemosta az utakról a síkosságmentesítő anyagokat, ezért az esti órákban, amikor fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, és végre az eső is elállt, ismét útnak indultak a járművek.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csúszóssá váltak az utak szerdán Szekszárdon Fotó: Lehőcz Péter
[/caption]
Az orvosmeteorológus szerint, még a frontra kevésbé érzékenyeket is megviselheti a jelenlegi és következendő néhány nap időjárása. Kettősfronti hatás jellemző ugyanis. A krónikus betegségben szenvedők panaszai felerősödnek, ami elsőnként a vérnyomás és a vércukor szint ingadozásában mutatkozik meg.

Az előrejelzés szerint csütörtökön enyhülés kezdődik mely pénteken tetőzik, akár plusz 10 fok is lehet, majd szombaton ismét lehűlés kezdődik, akár mínusz 4 fokkal, de szárazabb idővel. A rákövetkező kedden ismét plusz 10 fok várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!