Közélet

2011.01.17. 06:01

Mindenki választ kaphat kérdéseire a börzén

Idén január 21-22-én lesz az oktatási ágazat legnagyobb hazai rendezvénye, a 11. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a Papp László Sportarénában.

V. B.

Az ingyenes börzén a felvételi előtt állók hasznos információkkal gazdagodhatnak a különböző intézményekről. De az oktatás újdonságai iránt érdeklődő pedagógusok, oktatók is választ kaphatnak kérdéseikre.

A Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett rendezvény több mint egy évtizede fontos tájékozódási pont a felvételire készülők, illetve a továbbtanulni szándékozó diplomások számára.

A résztvevők itt egy helyszínen szerezhetnek tudomást számos hazai felsőoktatási intézmény ajánlatáról, érdeklődhetnek a felvételi esélyekről, lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról vagy éppen a kollégiumi elhelyezésről.

Akikben még nem körvonalazódtak elképzeléseik jövendő hivatásukat illetően, azok feltérképezhetik, hogy milyen új képzéseken szerezhetnek diplomát, illetve milyen újdonságokkal találkozhatnak a felsőoktatásban. Azonban nem csak a hazai felsőoktatási kínálatot vehetik szemügyre a fiatalok, hiszen számos külföldi intézmény is csábítja külhoni képzésekre a magyar diákokat.

Az eseményen többek között jelen lesz egy dán üzleti akadémia, az egyik legismertebb belga egyetem, ausztrál főiskolák, sőt, még Abu Dhabiból is érkezik delegáció.

A kétnapos szakkiállítás minden igényt kielégítő kínálatához taneszközgyártók és -forgalmazók, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó szervező, illetve kutatóintézetek is csatlakoznak. Ennek köszönhetően első kézből értesülhetnek a résztvevők az innovációkról, korszerű módszerekről. Az előző évek börzéit több tízezren látogatták, az idén is hasonló nézőszámot remélnek a programszervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!