Közélet

2011.01.09. 10:12

Sokak által kedvelt helyeket örökített meg - fotók!

Másodszor mutatja be képeit E. Nagy Mária szülővárosában.

TEOL/Vida Tünde

A már több mint negyven éve Szekszárdon élő amatőr festő Pakson eltöltött gyermekkorában és fiatal éveiben még nem foglalkozott festészettel, ecsetet csupán tizennégy évvel ezelőtt vett a kezébe. Azóta viszont nem telhet el nap alkotás nélkül. Mint elmondta, nagy örömmel, változatos anyaggal készült a paksi bemutatkozásra, ahova minden egykori osztálytársát meghívta. Az alkotó, aki autodidakta módon képezte magát, elsősorban tájképeket fest, hiszen bevallottan megszállott természetimádó.

A mostani kiállításra hat paksi képet is készített. Szimbolikus, sokak által kedvelt helyeket örökített meg. Tárlatán látható a bazársorról készült kép csakúgy, mint a Dunát és Duna-partot ábrázoló festmények. E. Nagy Mária elárulta, hogy szíve visszahúzza Paksra. Nagyon tetszik a város, a Duna, s örömmel látja a város fejlődését. Alkotómunkájáról szólva elmondta, hogy kedvence az akril, de szívesen dolgozik olajjal is. A lényeg, hogy festhessen, hiszen nagyon sokat köszönhet a festészetnek. – Amióta festek, a világot is másképp látom – fogalmazott. A Paksról elszármazott alkotó tárlata február elsejéig látható a városi művelődési központ kiskiállítójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!