Közélet

2011.01.24. 13:16

Több versenyhelyszínt szeretnének a díjugratók

Címkék#Tamási

Már ötéves korban nyeregbe ülhetnek és versenyezhetnek a gyerekek.

TEOL

Az Unikornis bajnokság három fordulóból áll: Dombóváron, Tamásiban és Pincehelyen rendezik meg. Tavaly 35-en indultak az 5-14 éves korcsoport megyei bajnokságán. Az utánpótlás-nevelést tekinti legfontosabb feladatának a Tolna Megyei Lovasszövetség díjugrató szakága.

Most tartották évértékelő fórumukat Tamásiban. A rendezvényen részt vett az országos szakági elnök, Szotyori Nagy Kristóf is. A megyei elnök, Kapoli István elmondta: örvendetes fejlődés megy végbe Tolna megyében. Már négy fedeles lovarda épült, – Tamásiban, Mórágyon, Pálfán és Medinán – aminek köszönhetően nincs téli leállás a lósportban.

Folytathatják az edzést, a felkészülést a hideg idő beállta után is.
A rendezvényen, a 2010-ben legeredményesebb három felnőtt versenyző – Papp Péter, Dancsik Zsófia és Hajdics Ágnes – serleget kapott, az ifjúsági és a kezdő lovasok pedig okleveleket.

Kapoli István szeretné, ha egy-két éven belül Pálfa és Mórágy is versenyszínhellyé válna. A lovas ugrósport sajnos a megye közepén nem létezik, pedig ott is vannak ismert lótartók. Az elnök reméli, hogy ez a helyzet a közeljövőben változni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!