Közélet

2011.01.02. 19:21

Vidáman kezdtük az új évet

Bállal, örömünneppel, az óév jelképes tűzre vetésével búcsúztak Tolna megyében 2010-től és köszöntötték 2011-et.

TEOL/V.M., S.K., V.L.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szekszárdon a város polgárai közösen búcsúztatták az óévet a Béla téren...
[/caption]

A tizenkét éve meghonosodott szokáshoz híven a Béla téren közösen búcsúztatták az óévet a megyeszékhely polgárai.
- Az évezred második évtizede kezdődik, az emberek óriási várakozással néznek a következő esztendők elé. Ebben az új évtizedben bízzunk a magyarság felemelkedésében, tekintsünk optimistán a jövőbe, és koncentráljunk az előttünk álló feladatokra, hiszen a gondjainkon, problémáinkon csak magunk segíthetünk. Ehhez kívánok mindenkinek erőt és egészséget - mondta ünnepi köszöntőjében Kővári László, a szekszárdi közgyűlés gazdasági bizottságának elnöke.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] ...Kővári László, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke és az Alisca Borrend kívánt boldog újévet az embereknek (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Dombóváron az év utolsó napja elképzelhetetlen szilveszteri futás nélkül. Mint azt Fazekas Gáspár atléta edző, a rendezvény egyik szervezője elmondta, a rendkívül hideg idő ellenére mintegy háromszázan vettek részt a futáson. A lényeg a közös élmény és a mozgás öröme volt, nem az eredmény. A résztvevőket kortól függően forralt bor és forró tea, valamint rengeteg tombolatárgy várta.

Az esti óévbúcsúztatón tartott beszédében Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere a 2011-es év legfontosabb feladatának az unió által támogatott beruházások biztonságos lezárását nevezte. Köszöntőjében azt kívánta, hogy azok a gyermekek, akik 2011-ben születnek a városban, boldogan éljenek egy olyan Dombóváron, ahol elérik a céljaikat, és megtalálják a számításukat.

Tolnán hajnali öt óra után fejeződött be a lovardában rendezett szilveszteri nosztalgia party. Több százan szórakoztak a batyus jellegű mulatságon, amelyen a tinédzserektől a hatvanasokig minden korosztály képviseltette magát, nem egy esetben a szülők gyermekeikkel együtt mulattak a retró diszkóban. Egy vendég rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni, ám ezzel együtt a buli remek hangulatban zajlott.

Simontornyán kicsi, de lelkes mezőny indult a szilveszteri utcai futóversenyen. Még egy kutya is felsorakozott a résztvevők között, ő igen, de a gazdája nem bírta az iramot, és feladta a versenyt. Új győztest avattak, a háromszoros korábbi bajnok Csontos Kálmánt ezúttal megelőzte a szintén focista Papp Szilárd, így ő vihette haza az ozorai Varga Gábor vállalkozó ajándékát, az élő kismalacot.

Várdombon, a kultúrházban este nyolc órakor kezdődött az Együtt Várdombért Egyesület óévbúcsúztató szilveszteri mulatsága. Mint azt Vecseiné Csötönyi Éva, az egyik szervező elmondta, nagyon jól érezte magát mindenki a hajnalig tartó batyusbálban, és bíznak abban, hogy az előttük álló év is olyan jól telik majd, mint a szilveszteri mulatság.

Jelképesen elégették Tamásiban az óesztendőt

Tamásiban mintegy ezren gyűltek össze december 31-én a Kossuth téren, hogy együtt búcsúztassák az óévet. A hagyományokat követve Ribányi József polgármester a tér közepén összerakott máglyára vetette a magunk mögött hagyott év sikertelenségeit, bajait szimbolizáló bábut. A polgármester újévet köszöntő beszédében azt üzente a város polgárainak: megfelelő alázattal és munkával minden sikerülni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!