Közélet

2011.02.18. 16:05

Döntöttek Orbánék: aki csúszik, az dupla annyit fizet

Azoknak is hozzá kell járulniuk a fácánkerti szennyvízhálózat kiépítéséhez, akik annak idején nem csatlakoztak a beruházás érdekében létrehozott víziközmű társuláshoz – döntött a képviselő-testület.

TEOL/S.K.

Orbán Zsolt polgármester elmondta, hogy a társulásnak 241 tagja volt, ők 120 ezer forintot fizettek érdekeltségi egységenként. A tényleges bekötések (szennyvízcsonkok) száma viszont 291, ebben benne vannak azok az ingatlanok is, amelyeknek tulajdonosai nem csatlakoztak, és a szervezet, bár megtehette volna, nem kötelezte őket a hozzájárulás megfizetésére.

Ezt most az önkormányzat fogja megtenni, közcélú érdekeltségi hozzájárulás formájában. A polgármester elmondta, hogy aki június 30-ig befizeti a hozzájárulást, vagy megállapodást köt annak befizetéséről, az az eredeti, 120 ezer forintos összeggel teheti meg. Július elsejétől viszont a hozzájárulás 250 ezer forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!