Közélet

2011.03.21. 17:44

Bronzérmet szereztek a kísérleti etűddel

Bronz minősítést hozott el a Dél-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozóról a gyönki Tolna Lajos Német Nemzetiségi és Kéttannyelvű Gimnázium csapata.

Szeri Árpád

A Pécsett tartott döntőn a gyönki diákok úgynevezett kísérleti etűdökkel léptek a világot jelentő deszkákra. A Film, színház, muzsika című darab szereplői előre felvett filmek révén mintegy magukkal is beszélgettek, így állt össze a megannyi rész egésszé.

- Korábbi, klasszikusnak számító produkcióinkhoz képest most más jellegű művet mutattunk be - mondta el Veszprémi András tanár-rendező. Kihívást jelentett a formabontó Film, színház, muzsika, ami elnyerte a zsűri tetszését.

Hozzátette, hogy már próbálják az új darabot, mely a Pillangókisasszony tragédiája munkacímet viseli. Várhatóan a maturálás napján tekinthetik meg az érdeklődők, abból az alkalomból, hogy idén első alkalommal lesz dráma érettségi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!