Közélet

2011.03.06. 19:24

Huszonegyedik századi technológia a jövő konyhájában - fotók!

– A Szekszárdi Diákétkeztetési Kft. nagyberuházásának utolsó állomásához érkeztünk – mondta Ács Rezső, Szekszárd alpolgármestere a Perczel utcai óvoda új konyájának az avatóján.

TEOL/V.M.

– Az elmúlt fél évben három XXI. századi technológiát képviselő konyhát – illetve egy esetben konyhát és éttermet – avattunk. Az alap már megvan, most a konyhák kapacitását kell kihasználni, azaz a megyeszékhely mellett más településeken is szolgáltatást nyújtani közintézmények, közszolgálati intézmények számára – tette hozzá a városvezető.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kővári László, a gazdasági bizottság elnöke (balról), Lemle Béláné, a szociális és egészségügyi bizottság elnökhelyettese, Ács Rezső alpolgármester, Simcsik Norbert, a generálkivitelező PSN Építőipari Kft. ügyvezető-cégtulajdonosa és Bay Attila az új kony
[/caption]

A Szekszárdi Diákétkeztetési Kft. üzemeltetésében eddig 7 főző- és 11 tálalókonyha működött. A beruházások eredményeként a 2 ezer adagos Gyermeklánc Óvodai Konyha, valamint a 3 ezer adagos Baka István Általános Iskolai Konyha veszi át az eddigi 7 főzőkonyha tevékenységét. A város önkormányzata kiemelt feladatként kezelte a közétkeztetést, és a jó értelemben vett tulajdonosi szemléletet követve 2006-ban úgy határozott, hogy az önkormányzat maga oldja meg ezt a feladatot.

Bay Attila, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a most átadott konyhát a legmodernebb technológiával szerelték fel, német, svájci, finn és svéd gyártmányú gépekkel. Ennek köszönhetően az ételkészítés során csökken az alapanyag veszteség, rövidebb a sütési és főzési ciklus, az eszközök és edények tisztítása kisebb energia- és vízfelhasználással jár.

A kft. beruházásainak keretében három helyszínen zajlott fejlesztés. A Gyermeklánc Óvodai Konyhában az építési költség több mint 80 millió, a konyhatechnikai költség pedig több mint 122 millió forint volt. A Baka István Általános Iskolai Konyhában az összköltség meghaladja a 235 millió, a Főiskolai Konyhán és Étteremben pedig a 68 millió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!