Közélet

2011.03.24. 21:12

Mártonfai a Mai Manóban - fotók

A Magyar Fotográfusok Házában, vagyis a Mai Manó Házban állították ki kollégánk, Mártonfai Dénes fotóit.

Hanol E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mártonfai Dénes a Vidéki foci című munkája előtt a Mai Manó Házban, a magyar fotográfusok egyik szentélyében csütörtökön nyílt kiállításon Fotó: Darnay Katalin
[/caption]
A Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj pályázat másodéveseként nyílott erre lehetősége négy társa – Bácsi Róbert, Hajdú D. András, Móricz Simon és Simon Márk alkotásai mellett.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához – áll a pályázat ismertetőjében.

Mártonfai Dénes esetében ez a Vidéki foci és a Hétköznapi lányok címet viselő portfoliókat jelenti, amelyekkel kiérdemelte a támogatást, és így a beszámoló kiállítást.

Előbbi társadalomábrázoló sorozat, ebből nyolc fotó kapott helyet a tárlaton, utóbbi pedig kissé ironikus portrékat takar. Ebből a sorozatból négy képet választottak ki a kiállításra Nagy Szilvia kurátorral közösen.

Mártonfai Dénes hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyar fotográfusok számára ennyire jelentős helyen kerülhettek falra az alkotásai. A tárlatot Korniss Péter, a szakma nagyöregje nyitotta meg csütörtökön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!