Közélet

2011.03.28. 18:39

Változott a törvény, mostantól meg kell fizetni a különbözetet

Sem országos szintű, sem helyi információt nem kapott olvasónk arról, hogy megváltozott a rokkant nyugdíjasok súlyadó-kedvezménye, ezért nem érti, hogy miért kapott most csekket.

TEOL/V.T.

A neve elhallgatását kérő nagydorogi férfi azt mondta, le van százalékolva, ezért tíz éve nem fizet súlyadót. Két-három héttel ezelőtt azonban csekket kapott és levelet, amelyben azt írják fizetnie kell. Igaz, nem a teljes összeget, hanem csak „töredéket”, négyezer forintot. Ám – mint mondja – egy rokkantnyugdíjasnak ez is sok.

Sátor Vera a település jegyzője kérdésünkre elmondta, hogy nem helyben történt módosítás, hanem a törvény változott. Egyébként nem a rokkantnyugdíjasok, hanem a mozgássérültek kapnak kedvezményt. Mentesül a súlyadó megfizetése alól az, akinek 100 kwattnál kisebb teljesítményű autója van.

Akinek ennél nagyobb, a különbözetet meg kell fizetnie, mondta. A csekkel levél is ment az érintetteknek, ebben maguk is láthatták, hogy van lehetőség fellebbezésre, ami persze nem azt jelenti, hogy mentesülnek, ha jogosnak ítélik, akkor a különbözetet meg kell fizetni, mondta a jegyző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!