Közélet

2011.05.16. 10:49

A fiatalok körében is erősíteni kell

Címkék#Szekszárd

A pártolókkal több mint száz tagú, jövőre húsz éves szervezet, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület közgyűlést tartott szombaton.

TEOL

A megye 23 településéről érkezett tagság nevében Kaczián János egyesületi elnök az I. Béla Gimnázium diákjainak közreműködésével ötödik Árpád-házi királyunk szobránál megemlékezett a Benedek rendi apátság alapításának 950. évfordulójáról.

A végzett munka értékelésekor és a jövő tennivalóiról szólva az egyesület a fiatalok körében és a településeken folyó honismereti munka fontosságát hangsúlyozta. Idén ősszel a Tolna megyei egyesület rendezi a XVI. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiát. Otthonismereti pályázatot írt ki a lakóhelyi értékek megörökítésére, számon tartja a jeles évfordulókat, emléktáblák kihelyezését kezdeményezi és új helytörténeti kiadványok megjelenését támogatja.

Munkájukról elismeréssel szólt Bartha Éva, az Országos Honismereti Szövetség titkára is. A közgyűlésen az alapszabályzat módosításával Horváth Endréné (Szekszárd), dr. Kriston Vízi József (Dombóvár) és dr. Szőts Zoltán (Bonyhád) személyében új elnökségi tagokat is választottak. A jó hangulatú közgyűlés után legközelebb szeptemberben Dombóváron rendeznek megyei találkozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!