2011.05.30. 10:21
A TEOL konyhája: Földieper hab
A receptet özv. Kotálik Jánosné decsi olvasónk küldte.
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg földieper. A tálaláshoz: 10 dkg földieper.
Elkészítés: A földiepret lecsumázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és negyedekbe vágjuk. A tojásfehérjét a cukorral együtt habverővel 15 percig verjük. Hozzáadjuk a földiepret és további 15 percig verjük, míg a cukor teljesen felolvad, a hab jó kemény és egynemű lesz. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Közvetlen tálalás előtt kicsit felverjük a habot, ezt követően a félretett eperdarabokat lazán belekeverjük. Pár szemet hagyunk, amivel a tálkákba szedett hab tetejét díszítjük.
Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményes könyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó, az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.