Közélet

2011.05.15. 19:45

Az erőszak erőszakot szül, a segély elkényelmesít

– Az erőszak erőszakot szül, a segélyek elkényelmesítenek. Hisszük, hogy a roma kérdést nem szabad és nem is lehet másként megoldani, csak Isten igéjével – nyilatkozta lapunknak Hámori Attila, az Élő Szó Gyülekezete pásztora.

TEOL/S.K.

A szabad keresztény közösség két éve hirdeti az evangéliumot a faddi romák között is. A gyülekezet nemrég tíz éves használatra kapott meg egy Kossuth utcai házat a helyi önkormányzattól a hitéleti tevékenység folytatására, ennek fejében felújítják az ingatlant. Az egy hetesre tervezett, mintegy ötmillió forint értékű munka ma kezdődik, nemzetközi összefogással.

Az építőanyagot felajánlásokból vásárolják, a munkát az USA-ból és Romániából, illetve az ország több pontjáról érkezett önkéntesek végzik, akik délutánonként helyi roma családokat is felkeresnek. A felújítás nyitányaként tegnap délután zenés felvonulás volt a község néhány utcáján át, majd a központban evangelizációt tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!