Közélet

2011.05.15. 14:52

Egy fűnyírás miatt tört ki a balhé a városban

Mindkét félnek igaza van a maga szempontjából, egyetértés még sincs. Egy útpadkáról van szó.

W. G.

Tolnai olvasónk, Tóth Klára kereste meg hírportálunkat azzal, hogy a Mező utcában, az önkormányzat emberei, az ott élők megkérdezése nélkül legyalulták a gondozott füvet az út két széléről.

Egysávos a betoncsík, ha jön egy kocsi szembe, le kell húzódni a padkára. Eddig ezzel nem volt baj, de most, ha esik az eső, csupa sár lesz az út széle, mert a füvet eltüntették.

A polgármesteri hivatal főmunkatársa, Jenvay László a téma kapcsán elmondta: túl magas volt a füves padka, ezért nyúltak hozzá. A kitérő autóknak fel kellett rá ugratni, ugyanakkor a csapadékvíz lefolyását is gátolta.

Nem az út menti árokba jutott az esővíz, hanem hosszában indult meg a burkolaton, illetve annak szélein. Itt-ott alámosások, télen felfagyások keletkeztek. Ezért szánták rá magukat erre a vízlevezetést segítő munkára. Lévén az út közterület, lakossági hozzájárulásra nem volt szükség. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!