Közélet

2011.05.31. 17:26

Elképesztő mennyiségű információ közt búvárkodhatnak

Harmadik éve, hogy a pedagógusnap alkalmából egy évre ingyen lehet beiratkozni a PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar könyvtárába.

TEOL/I.I.

Az idén június 6. és 10. között várják az érdeklődőket. A kedvezmény igénybevételéhez pedagógus igazolványt vagy munkáltatói igazolást kell felmutatni. A beiratkozáshoz személyi igazolvány is szükséges. Természetesen a már könyvtári tagok is igénybe vehetik a kedvezményt, ők telefonon, vagy e-mailban is jelezhetik szándékukat, mondta el Tancz Csilla, könyvtárigazgató.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Téwich Adrienn és Ignácz Zsuzsanna, első éves hallgatók a szekszárdi főiskolai kar könyvtárában (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Kérdésünkre hozzátette, hogy 30-40 törzsolvasójuk már érdeklődött a lehetőség iránt. A kölcsönzés és könyvtárközi kölcsönzés mellett hírlapolvasó, számítógép-használat, internet, wi-fi és sok más szolgáltatás is várja a könyvtár olvasóit. Az intézmény a kari feladatok mellett ellát nyilvános könyvtári és szakkönyvtári feladatokat is.

Elképesztő mennyiségű információ közt búvárkodhatnak az érdeklődők. A könyvtárban 110 ezer kötet, 8650 folyóirat, 648 videokazetta, 136 CD-ROM, 9500 szakdolgozat, 285 turisztikai, autós, és várostérkép található. Az egyetemi könyvtár hálózatán belül 14154 elektronikus folyóirat és 103 tudományos adatbázis elérése biztosított helyben.
A könyvtár nyáron is nyitva tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!