Közélet

2011.05.21. 14:37

Kevesebb programmal, de rmegrendezik

Változott a helyzet, a Simontornyai Színházi Napok Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány nem hagyja cserben a várost, és nagy összefogással mégis sikerül a városavató évfordulóján július 2-án egy nagyszabásúnak ígérkező előadást megtartani.

TEOL/V.L.

Mint korábban megírtuk, olyan hírek érkeztek, hogy veszélyben a simontornyai színházi nyári fesztivál. Elsősorban anyagi okai voltak illetve részben még vannak is, hogy a megszokott, programokat meg tudják-e tartani. Endreffyné Takács Mária, a kuratórium elnöke elmondta, már megkötötték a szerződést, így a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes kétszer 45 perces műsorát láthatják majd a nézők.

Az anyagi gondok enyhítéséhez elsőként csatlakozott Csőszné Kacz Edit polgármester, aki egy havi költségtérítését ajánlotta fel e célra. Elmondta, hogy úgy igyekeznek megszervezni a programokat, hogy azok a városnak egyetlen fillérjébe se kerüljenek. Reméli, hogy a képviselőkkel közösen sikerül összegyűjteni a minimálisan szükséges 500 ezer forintot.

Folyamatosan történik a kísérő programok kialakítása is, melyek közül biztos, hogy ismét bemutatkoznak az amatőr alkotók, valamint egy kultúrműsor is színesíti majd a rövidebb ideig tartó nyári fesztivált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!