Közélet

2011.05.29. 17:57

Ne az utolsó pillanatban kezdjen kapkodni!

Lehet, hogy túl korainak hangzik a következő tanévre gondolni, amikor még a jelenlegi is tart, mégsem felesleges a dolog.

TEOL

Jobb már most gondoskodni a következő iskolaévhez szükséges dolgok beszerzéséről, és nem az utolsó pillanatban kapkodni, és azon szorongani, hogy a családi kassza képes lesz-e megbirkózni a feladattal.
Szerencsére többféle segítség is létezik.

Központi támogatás alanyi jogon jár minden iskolásnak, és a munkáltató is adhat beiskolázási támogatást a dolgozók családjának. A települési önkormányzatok lehetőségeikhez mérten szintén segítik az iskolás gyermekeket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Érdemes időben beszerezni a könyveket (képünk illusztráció)
[/caption]

Az alanyi jogon járó állami normatívát a tanulók száma alapján az oktatási intézmény kapja, és az összeg 25 százalékát az intézménynek tartós taneszközökre, például atlaszra, lexikonra, szakkönyvre, stb. kell költenie. Átgondolt, megtervezett beszerzéssel pedig sokat takaríthatnak meg a szülők az iskolakezdés előtti bevásárláson.

– Fele-harmada áron beszerezhetők a tankönyvek, ha jó állapotú használt könyveket vásárolnak, illetve adnak el nálunk – mondja Balogh István, a Tankönyv-ker Bt. tulajdonosa. Az üzlet az országban egyedülállóan vásárol és elad használt tankönyveket. Balogh István hangsúlyozta, hogy nem mindenki ismeri és él ezzel a lehetőséggel, pedig nagyon jót tesz a családi kasszának.

Azt sem tudja mindenki, hogy a szülő szabadon megválaszthatja, hol és milyen áron szerzi be az előírt, szükséges tankönyveket. Még akkor is, ha az iskolában már megrendelték a könyveket. A boltban igyekeznek minden segítséget megadni, cégük honlapján mindenről részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők, és iskolánként lebontva találják meg az egyes évfolyamokon szükséges könyvek listáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!