Közélet

2011.05.29. 17:57

Ne az utolsó pillanatban kezdjen kapkodni!

Lehet, hogy túl korainak hangzik a következő tanévre gondolni, amikor még a jelenlegi is tart, mégsem felesleges a dolog.

TEOL

Jobb már most gondoskodni a következő iskolaévhez szükséges dolgok beszerzéséről, és nem az utolsó pillanatban kapkodni, és azon szorongani, hogy a családi kassza képes lesz-e megbirkózni a feladattal.
Szerencsére többféle segítség is létezik.

Központi támogatás alanyi jogon jár minden iskolásnak, és a munkáltató is adhat beiskolázási támogatást a dolgozók családjának. A települési önkormányzatok lehetőségeikhez mérten szintén segítik az iskolás gyermekeket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Érdemes időben beszerezni a könyveket (képünk illusztráció)
[/caption]

Az alanyi jogon járó állami normatívát a tanulók száma alapján az oktatási intézmény kapja, és az összeg 25 százalékát az intézménynek tartós taneszközökre, például atlaszra, lexikonra, szakkönyvre, stb. kell költenie. Átgondolt, megtervezett beszerzéssel pedig sokat takaríthatnak meg a szülők az iskolakezdés előtti bevásárláson.

– Fele-harmada áron beszerezhetők a tankönyvek, ha jó állapotú használt könyveket vásárolnak, illetve adnak el nálunk – mondja Balogh István, a Tankönyv-ker Bt. tulajdonosa. Az üzlet az országban egyedülállóan vásárol és elad használt tankönyveket. Balogh István hangsúlyozta, hogy nem mindenki ismeri és él ezzel a lehetőséggel, pedig nagyon jót tesz a családi kasszának.

Azt sem tudja mindenki, hogy a szülő szabadon megválaszthatja, hol és milyen áron szerzi be az előírt, szükséges tankönyveket. Még akkor is, ha az iskolában már megrendelték a könyveket. A boltban igyekeznek minden segítséget megadni, cégük honlapján mindenről részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők, és iskolánként lebontva találják meg az egyes évfolyamokon szükséges könyvek listáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!