Közélet

2011.05.11. 20:16

Októberben ismét lesz magyar–holland

Március után, idén ősszel, újra lesz magyar-holland találkozó, ezúttal azonban barátságos, és nem is futballmeccsre kell gondolni.

TEOL/S.K.

Az ősz közepén ugyanis Gödöllő ad otthont a magyar-holland partnervárosok találkozójának, amelyen Tolna és holland partnervárosa, Bodegraven is képviselteti magát. Többek között ez is szerepel a tolnai önkormányzat nemrég elfogadott idei nemzetközi tervében. A városnak a holland kapcsolaton kívül erdélyi (Uzon) és német (Stutensee) kötődése is van, ezekkel a partnertelepülésekkel is találkoznak 2011-ben.

Májusban, a hagyományokhoz híven Erdélybe, az Uzoni Községi Napokra utazik tolnai küldöttség. Augusztusban pedig az uzoniaknak lehetőségük lesz Tolnán letenni az állampolgári esküt. A német testvértelepüléssel, Stutensee-vel idén lesz húsz éves az együttműködés. Ennek megünneplésére október 1–4. között küldöttség érkezik a német partnervárosból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!