Közélet

2011.05.07. 17:24

Szakszerűbb ellátást kaphatnak a betegek

Huszonöten szerezhetnek segédgondozói képesítést egy programnak köszönhetően. A tanfolyam április elejéln indult.

Vizin B.

– A segédgondozói képzés célja sokrétű, de a legfőbb szempontok között az szerepel, hogy 20 új segédgondozó munkába állításával a házi gondozás kiterjeszthető legyen az eddig el nem látott településeken – mondta  Varga Gyöngyvér, a bonyhádi Gondozási Központ vezetője.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Varga Gyöngyvér (balra) tartott tájékoztatót a program résztvevőinek Fotó: Máté Réka
[/caption]
Hozzátette, emellett fontos, hogy emelkedjen a szakmai színvonal, és szakszerűbb ellátást biztosítsanak a házi segítségnyújtó szolgáltatásokat igénylők számára a Völgységben. Az pedig különösen fontos, hogy eközben olyan ismeretekkel gazdagodjanak a résztvevők, amelyet hosszú távon is hasznosíthatnak.

Az intézmény egy pályázatnak köszönhetően 15 hónapos programot indított április elsején e témakörben. A projektben olyan személyek vesznek részt, akik legalább két éve ápolási díjban részesülnek, a nyugdíjkorhatárt több mint öt év múlva érik el, és legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

A programnak köszönhetően 25 embernek, 180 órás segédgondozói képzést tartanak. A tanfolyamot sikeresen teljesítők tanúsítványt kapnak.
– Sőt, 20 személynek egy éven keresztül napi 4 órás foglalkoztatásban munkát is biztosít a gondozási központ elsősorban a házi segítségnyújtás területén – fűzte hozzá Varga Gyöngyvér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!