2011.06.01. 16:55
A TEOL konyhája: Rébék gomba
A receptet Sávoli Angéla magyarkeszi olvasónk küldte.
Hozzávalók: 60 dkg gomba, 5 dkg vaj, egy kávéskanál reszelt vöröshagyma, 6 db tojás, 1,5 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, egy csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítés: A megtisztított, négybe vagy szeletekre vágott gombát a hagymás vajban, apróra vágott petrezselyemmel és sóval megpároljuk. Meghintjük törött borssal, majd a tejföllel összekeverjük, és tűzálló tálba öntjük. A tetejére ütjük a nyers tojást, mintha tükörtojást szeretnénk készíteni. Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben addig sütjük, míg a tojás meg nem sül.
Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.