Közélet

2011.07.24. 18:24

930 kilométerről hozta el a keletnémet csodát - fotó!

A meglehetősen mostoha, csapadékos időjárás sem tartotta távol a trabantosokat, wartburgosokat a szálkai tóparttól a hétvégén.

TEOL/H.É.

Most tartotta meg ugyanis V. Szekszárdi Trabant-Wartburg Találkozóját a Trabant Team Szekszárd. Az éltes keletnémet járgányok rajongói közel 70 autóval vettek részt a találkozón, amely a körülmények ellenére is remek hangulatban zajlott le. Szinte mindenki kitartott a vasárnapi zárásig.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Aki kilátogatott a szálkai tópartra hétvégén az igazi ritkaságokat is láthatott
[/caption]

A résztvevők az ország számos pontját képviselték, de határokon túlról is érkeztek látogatók. Például volt, aki Székelyudvarhelyről hozta el Trabantját, de a legmesszebbről érkezett autónak járó díjat Németországba, 930 kilométernyi távolságra viheti haza gazdája.

Az autók egyébként szombaton a legek, gazdáik pedig vasárnap a csapatversenyeken mérettek meg. Aki résen volt, szombaton délután, az elmaradhatatlan felvonulás során a megyeszékhelyen is láthatta a járgányokat.

Aki pedig ki is látogatott a tópartra igazi ritkaságokra is bukkanhatott, megnézhette mi mindent lehet kihozni olyan öreg autókból, amelyek ma sajnos már csak kevesek számára jelentenek értéket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!