Közélet

2011.07.21. 17:31

A fák helyébe képzelték magukat a gyerekek

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjába érkezett a „Leveleket az Erdőkért” című vándorkiállítás, amely egy országos pályázat eredményeit mutatja be, köztük egy bátaapáti kislány munkáját.

H. E.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kásler Kinga Csiszár Angélától, a Gemenc Zrt. munkatársától vehette át a különdíjához járó ajándékcsomagot. A család egy kisvasutas kirándulást is nyert Fotó: G. K.
[/caption]

A 10 éves Kásler Kinga a Magyar Posta Zrt. Erdők nemzetközi évéhez kapcsolódó rajz és levélíró pályázatán lett az Országos Erdészeti Egyesület különdíjasa.

A kiírás szerint azt várták a gyerekektől, hogy magukat egy fa helyébe képzelve fogalmazzanak meg egy levelet. Írásában Kinga arra kéri az embereket, hogy ültessenek fát és virágot, óvják a természetet, mert a fával „folytonos ébredés és mozgás az élet”.

A pályázatra 421 iskola 1870 tanulója küldött gondosan illusztrált együttérzésről és gazdag képzelőerőről tanúskodó levelet. A Gemenc Zrt. pedig, mivel kiemelten fontosnak tartja, hogy az erdő szeretete már gyerekkorban kialakuljon, befogadta a tárlatot, amely augusztus 14-ig látható a pörbölyi központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!