Közélet

2011.07.21. 19:52

Csak négy képviselő ment el a testületi ülésre

A helyi Fidesz nem működik együtt a várossal – állítja Szabó Loránd polgármester.

R. T.

Kijelentését arra alapozza, hogy sorozatban harmadik alkalommal nem jelentek meg a testületi ülésén a párt képviselői. Négyen voltak ott a tegnapi rendkívüli-ülésen, a polgármester, az MSZP két, és a Jobbik egy képviselője. 

A Fidesz 8 képviselője előre bejelentette, hogy távol marad. Négyen beadványban kérték, július 28-án legyen rendkívüli ülés, mert úgy látják, hogy vannak ügyek, amelyek nem várhatnak. Az új időpontot azzal indokolták, hogy dr. Gábor Ferenc jegyző szabadságon van, a jövő héten viszont munkába áll.

Szabó Loránd emlékeztetett, aljegyző azért nincs, mert a fidesz képviselői indoklás nélkül kirúgták. Ettől függetlenül a hivatalban még további négy jogász van, akik tapasztalatuknál fogva képesek a jogi felügyeletet egy ülésen ellátni, emiatt kár ülést elnapolni.

A Fidesz által halaszthatatlannak nevezett napirendek fontosságával a polgármester is egyetért, éppen ezért kifogásolta, hogy az elmúlt 3 ülésen nem jelentek meg a többségi frakció képviselői. Ezek az ügyek ugyanis minden alkalommal szerepeltek a napirendek között.

Leszögezte, a döntések nem Szabó Lorándról, hanem a városról szólnak. E helyzet feloldására – véleménye szerint – továbbra is a legjobb megoldás a képviselő-testület feloszlatása. Hozzátette, július 28-án halaszthatatlan programja van, ezért július 26-án 13 órára hívta össze az ülést. Az oktatási bizottság ezt jóvá hagyta.

Nagy Roland, a Fidesz-frakció szóvivője megerősítette, valóban beleegyezett a keddi időpontba az Oktatási Bizottság. Amellett leszögezte, a rendkívüli ülésen a valóban sürgős ügyeket szükséges tárgyalni, nem pedig 50 napirendi pontot. Az igazán sürgős témákból körülbelül tíz összegyűlt, ezeket fogják tárgyalni.

Az előzményekért és háttérinformációkért ide kattintson!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!