Közélet

2011.07.22. 18:01

Egyre népszerűbb a szekszárdi főiskola

– Eredményt hoztak az elmúlt év erőfeszítései. Emelkedett a felvett hallgatók száma és a ponthatárok is nőttek a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karán – fogalmazott dr. Horváth Béla dékán a pénteki sajtótájékoztatón.

TEOL/M.Á.

Mint megtudtuk, 383 hallgatót vettek fel, ez tizeneggyel több a tavalyinál. Az első körben visszautasítottak közül a pótfelvételi segítségével még nagyjából 67 hallgató ülhet iskolapadba ősztől. 

– Az összlétszám tehát várhatóan 450-re emelkedik a későbbiekben – ismertette a dékán. Új szak indul szeptembertől, mely területfejlesztési szakasszisztenseket képez ki. Ez iránt is volt érdeklődő bőven, a jelenlegi adatok szerint közülük 12-en tanulhatják majd ki a szakma minden csínját-bínját.

Érdekes adalék továbbá, hogy az első körben felvételt nyert hallgatók közül 61 százalék állami finanszírozással, 39 százalék pedig költségtérítéssel fog tanulni.

Dr. Horváth Béla örömmel állapította meg, hogy a hagyományos szakok - mint a pedagógiai képzés - is felemelkedőben vannak. A korábbi lejtmenet után ugyanis már jelentősen nőtt az érdeklődők száma. Ezt jól példázza az is, hogy idén 33 tanítót vesznek fel. Korábban viszont olyan évet is megélt a főiskola, amikor ez a szám a huszat sem érte el.

Hasonlóan pozitív a tendencia a kora gyermekkor szakirány esetében is, ahova idén eddig 14-en jelentkeztek. A legnépszerűbbnek azonban a turizmus-vendéglátás számít, melynek rejtelmeibe legkevesebb 41 hallgató vetheti bele magát ősztől.

A dékán hangsúlyozta, hogy a szeptember 11-ei tanévnyitó ünnepség egy új korszak kezdetét is elhozza az intézmény életében. Ekkor ugyanis Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar-ra változik a neve, és egyetemként működik tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!