Közélet

2011.07.27. 13:19

Huszonkét év után búcsúzik a lelkész

Több mint két évtized után búcsúzik a falutól Hatvani István református lelkész.

V. T.

Utolsó gerjeni istentiszteletét, amelyen egy keresztelő is lesz, vasárnap tartja. Ez alkalommal búcsúznak el tőle a hívek és az önkormányzat is megköszöni szolgálatát. A tiszteletes huszonkét éve a falu lelkésze, most, hatvanhat esztendősen úgy határozott, hogy nyugdíjba vonul.

Máté Dénes polgármester még nem tud arról, hogy az egyház döntött volna az utódlásról. Mint azt hírportálunknak elmondta , tudomása szerint az is felmerült, hogy „tárgyalnak” egy fiatal lelkésszel, aki családostól a faluba költözne, de az is meglehet, hogy nem lesz a jövőben saját lelkipásztora a híveknek és Faddhoz tartoznak majd, akárcsak a katolikusok.

Gerjen eredetileg reformátusok lakta község, de a XX. század elején katolikusok települtek be. A község címerében mindkét egyház szimbólumai láthatóak, számolt be a faluvezető.

Máté Dénes azt is elmondta, hogy miként a falu lakossága, úgy a gyülekezetek is elöregszenek, a fiatalok közül kevesen gyakorolják aktívan vallásukat. Mind a református, mind a katolikus közösség fogyóban van, a templomok, legfeljebb, ha ünnepi alkalmakkor telnek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!