Közélet

2011.07.28. 20:15

Kilencvenmilliós új kocsi - fotó

Egy új gépjárműfecskendővel bővült a paksi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának gépjárműparkja.

V. T.

A 90 millió forint értékű járművet szerdán vették át Budapesten. A tűzoltóság parancsnoka, Bán Attila beszámolt róla, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán jutottak hozzá az új eszközhöz. Az új kocsival a legrégebbi, 1991-es gépjárművüket cserélik le.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A képeken Keserű István és Csekő Árpád az új tűzoltóautóval Fotó: Vida Tünde
[/caption]
A 20 százalékos, 18 milliós önrészt a város biztosította. Ám az összeg még csökkenhet, hiszen a lecserélt kocsit felértékelés után beszámítják.

Bán Attila hozzátette, eltekintve az 1998-as évjáratú, de 2009-ben teljes körű felújításon átesett autójuktól, a legidősebb járművük 2004-es.

A paksi tűzoltóság technikai felszereltsége megyei szinten kimagasló, tavaly magasból mentő-, előtte vízszállító járművel gyarapodtak. Az új gépjárműfecskendő 2000 liter víz szállítására alkalmas, műszaki-mentési eszközökkel is felszerelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!