Közélet

2011.07.22. 07:01

Nem volt alapfeltétel az azonos vallás

Tamásiban 15-20 résztvevővel, Tolnanémediben 25-30 fővel egy-egy hetes napközis gyermektábort tartottak – tudtuk meg Óvári Péter lelkésztől.

Varga László

– Istennek vagyunk hálásak, hogy többen nemcsak átlépték a vallási és a személyek között húzódó határokat, hanem ezeken túl is láttak. Reméljük, a jövőben is megmarad ez a látásmód és a közeledés egymás és Isten felé, s élővé és élhetőbbé teheti ezeket a nehezebb helyzetben lévő településeket – mondta Óvári Péter evangélikus lelkész.

Tolnanémedin a 30 gyerek egy hétig remekül szórakozott. „Együtt könnyebb” – hirdette az evangélikus parókia kerítésére kihelyezett transzparens, melyet a résztvevők nemcsak vallottak, hanem úgyis éltek.

Óvári Péter a Tamási és a Tolnanémedi gyülekezet lelkipásztora vezetésével tartalmas nyári feltöltődést biztosítottak az óvodás és általános iskolás táborozóknak. A felesége Óvári-Urbán Anikó pedagógus, és a Fiatalok Krisztusért magyarországi „Biztos Szikla” klub önkéntesei segítettek a játékos feladatokkal.

Minden nap a reggeli közös – gitáros – énektanulással, bibliai és bábtörténettel kezdődött. A gyerekcsoportok játékos zenei, kézműves és német nyelvű foglalkozásokon felváltva vettek részt. A bőséges étkezésről nagy számú segítőgárda gondoskodott, akik a gyerekek gondolatait is lesték.

Az, hogy naponta mindössze 300 forintot kellett fizetni, köszönhető az önkormányzatnak, személy szerint Móricz Jánosné polgármesternek, több vállalkozónak, szülőknek, akik élelmiszerrel, üdítővel, különböző adományokkal, pénzzel járultak hozzá a gyerekek gondtalan nyári táborozásához.

Az impozáns környezet kialakításában, a játszótér megépítésében az önkormányzat közfoglalkoztatású dolgozói Bikádi László vezetésével vettek részt. Ismét bebizonyosodott, hogy valóban „Együtt könnyebb”összegezte az evangélikus lelkész az egy hét tapasztalatait, s hozzátette, elérték a célt, a gyerekek jól érezték magukat, közben közelebb kerültek egymáshoz és Istenhez. 
  

Varga László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!