Közélet

2011.07.07. 17:55

Nyusztot is láttak az erdőben

Huszonnyolc gyermek vett részt a Gemenc Zrt. első saját szervezésű táborában.

H. É.

Még nyusztot is láthattak a pörbölyi vadásztábor résztvevői, ami nem holmi csekélység, hiszen a nyesthez hasonló  állatok csak "szerelmi" időszakukban tanúsítanak nagyobb hajlandóságot a mutatkozásra.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csütörtök délelőtt légpuskával lőhettek célba az ország számos pontjáról érkezett táborozók. Képünk hátterében Gyöngyös István táborvezető Fotó: Lehőcz Péter
[/caption]
Ez azonban csak egy volt az élmények közül, amelyeket a 28 ifjú begyűjthetett a Gemenc Zrt. első saját szervezésű, Gyöngyös István nyugalmazott fővadász vezette táborában. A gyerekek rengeteget járták az erdőt, kirándultak a környéken, horgásztak, célbalőttek, és még hosszan lehetne folytatni a sort.

– Ez a világ nem volt teljesen új a számukra, hiszen a Gemenc Zrt. célzottan olyan 8-15 év közötti gyerekeknek hirdette meg a tábort, akiknek a családjában van vadász, és ismerhetik az erdőt – mondta Csontos Péter erdészetvezető. Így fordulhatott elő, hogy olykor le is nyűgözték felügyelőiket.

Többek között volt olyan gyermek, aki szinte helyszínelői pontossággal írta le egy nyom alapján, milyen fajta, méretű és nemű állat hagyhatta azt hátra. Az ifjak koránkelésben is kitettek magukért, hiszen szinte minden nap hajnali vadlesen vettek részt.

A gyerekek egyébként csapatokat alkotnak, és feladatok megoldásával pontokat gyűjthetnek, végül majd a szülőkkel közös szombati nagy vetélkedő után dől el, ki szerezte be a legtöbbet. Várhatóan lesz folytatása is a tábornak, sőt elképzelhető, hogy már kezdő és haladó csoport is lesz jövőre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!