Közélet

2011.07.03. 09:12

Otthon is pedikűrözhetünk

Akinek repedezett a talpa, vagy a sarka, nem szívesen visel nyitott cipőt. Pedig vannak praktikák, amelyekkel újra megszépülhet a legszárazabb bőr is.

M. Á.

Nyáron kiemelt szerepet kap a lábápolás, hiszen a nyitott cipőkben reflektorfénybe kerül a lábfej, a sarok és a lábujjkörmök is. Így korántsem mindegy, milyen állapotban vannak. A nők többségének sajnos az évek során elváltozik kellő ápolás híján a szé

p, egyenletes talpbőre, bőrkeményedések és repedezések jelennek meg rajta. Ezen azonban könnyen lehet segíteni.

Fejes Csilla szekszárdi pedikűrös otthon is alkalmazható tanácsokat osztott meg velünk. – A krémezés a legfontosabb – mondta Csilla, aki a körömvirágos készítményekre esküszik. Aki nem ér rá, hogy a pedikűr lépéseit végigvigye, annak már ez is segítség ahhoz, hogy szépüljön a talpa.

A recept egyszerű. Este, fürdés után alaposan be kell kenni vele a lábat, majd betekerni átlátszó fóliával, és ráhúzni egy zoknit. – Ettől reggelre pihe-puha lesz az ember talpa – árulta el a pedikűrös.

Aki ennél komolyabb beavatkozásra szorul, annak valamivel több időt kell áldoznia a szépítkezésre. Első lépésként egy kellemesen meleg lábfürdőben kell kényeztetni a talpakat, melyhez szintén remek készítményeket lehet kapni a drogériákban már pár száz forintért is.

Bő negyed óra elteltével már neki lehet állni a megvastagodott bőr, és a repedezett sarkak lereszelésének. Mivel az avatatlan kezek sérüléseket is okozhatnak, Csilla azt ajánlja, hogy ezt a műveletet bízzuk szakemberre. Az árak miatt nem kell aggódni, a megyénkben átlagosan 1500-2500 forint körül mozog a pedikűr díja.

Visszatérve a lábfürdőre, miután kiázott a bőr, érdemes alaposan leradírozni. Erre a célra tökéletesek azok a termékek, melyek barnacukrot tartalmaznak. A művelet végeztével egy puha törölközővel alaposan szárazra kell törölni a lábakat, és hozzá is lehet látni a körmök formázásához.

– Fontos, hogy ezeket mindig egyenesen vágjuk, illetve reszeljük – hívta fel a figyelmet Fejes Csilla, aki még hozzátette, ehhez csakis csipeszt szabad használni. Segítségével ugyanis egy határozott mozdulattal le lehet vágni a körmöt, ezáltal nem szálkásodik.

– Körömlakkok tekintetében a fagylalt színek hódítanak a nyáron – avatott be minket a pedikűrös. Ilyen lehet a vanília, a puncs vagy éppen a karamell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!