Közélet

2011.07.15. 14:54

Tábort szerveztek a diákok a Balatonnál

Házon belül sikerült 50 ezer forintot bevételeznie a szekszárdi I. Béla Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola diákönkormányzatának.

Sz. Á.

Köszönhetően annak, hogy a szerveződés tagjai rendszeresen magukra vállalnak olyan munkákat, melyek kapcsolódnak az intézmény közművelődési szolgáltatásaihoz.

A pénzt a diákok hasznos célra költötték, sőt, lehet úgy fogalmazni, hogy fektették be – közölte Hajós Éva igazgató. Ugyanis tábort szerveztek Balatonszepezden, amihez természetesen kellett a szülők anyagi hozzájárulása is.

Tizennyolc jó képességű, kreatív, a szervezésben rendszeresen jeleskedő fiatal utazott Szekszárdról a magyar tenger partjára: annak érdekében, hogy négynapos fejlesztő tréning keretében elsajátítsa főképp a kommunikációs képesség és kapcsolatépítés erősítésének tudnivalóit.

– Többfajta tehetség létezik, nemcsak matematikai, irodalmi vagy zenei – mutatott rá az igazgató. – Nehezebben mérhető a szervezési tehetség, melynek fejlesztésére iskolánk nagy hangsúlyt helyez. Ezt a célkitűzést szolgálta a már le is zárult tábor.

Az új tanévtől a tréningen fontos ismereteket szerzett diákjainkat fokozottan vonjuk be a tanórán kívüli, szabadidős tevékenységek megszervezésbe. Legyen szó egy művészeti kiállítás megrendezéséről, avagy egy kirándulás lebonyolításáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!