Közélet

2011.09.20. 17:07

Húszévesen részt vett a forradalomban

Dr. Pálos Miklós lett a Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) megyei szervezetének elnöke.

TEOL/Á.Sz.

Személye kedden, a Szekszárdon, a Hunyadi utcai székházban tartott tisztújító közgyűlésen kapott bizalmat a jelenlévőktől. A rendezvényen Mádi Jenő országos elnök is résztvett. A választás a korábbi megyei elnök, néhai Töttős Pál elhunyta miatt vált szükségessé.

Az új vezető – aki egyúttal a megyei közgyűlés alelnöke – elmondta: a fővárosi POFOSZ elnökséggel is egyeztetett, majd a négy évre szóló felkérést elvállalta, mivel úgy érezte, életútjából adódóan is kötelessége ezt tenni.

– Két nagyszerű elődöm volt, Székelyhidi Géza kitűnő barátom és bajtársam, majd a köztiszteletben álló Töttős Pál – folytatta dr. Pálos Miklós. – Ötvenhatnak jómagam is részese voltam nemzeti bizottsági tagként és nemzetőrként. Ekkor gimnáziumba jártam, ám közel húsz évesként mégis felnőtt fejjel éltem át a forradalmat.

Mint mondta, a Politikai Foglyok Szövetsége célkitűzése értelmében egyrészt igyekeznek még jobban megismertetni magukat. Másrészt megpróbálják összehozni a rokon szerveződéseket, az önállóságukat megtartó szekciókat, így erősítve az érdekképviseletet.

Dr. Deák Gábor általános elnökhelyettes mindehhez hozzátette: – Öröm számunkra, hogy olyan vezetőt találtunk, aki minden más erénye mellett jogi végzettséggel rendelkezik, és járatos a kormányzás útvesztőiben is. A Budapestről érkezett Mádi Jenő többek között hangsúlyozta: a POFOSZ erősítésében számít a vidéki, így az elismerésre méltó Tolna megyei szervezet munkájára is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!