Közélet

2011.09.04. 19:33

„Már az egész falu erről beszél”

Egy olvasónk úgy tudja, hogy egy helyi lakos elvitte a mözsi iskola radiátorait, amiket eladott a fémtelepen.

S. K.

Úgymond közérdekű bejelentéssel fordult hírportálunkhoz Molnár János, a Mözsért Civil Egyesület elnökségi tagja. Mint arról beszámolt, lakossági forrásból értesült egy olyan esetről, amiről „már az egész falu beszél”.

Ezek szerint augusztus 23-án az esti órákban, a sötétség leple alatt egy helyi lakos a mözsi iskolába kulccsal bejutva, radiátorokat, csöveket pakolt be egy kisteherautóba.

Tudomása szerint Herczig Lászlóné mözsi alpolgármester engedélyével vitték el az iskola tulajdonát képező, már leszerelt tárgyakat, amelyeket a MÉH telepen értékesítettek.

„Vajon miért nem az iskola értékesítette azokat? Hiszen az így befolyó összegből az arra rászoruló gyerekek étkeztetéséhez hozzá lehetett volna járulni, vagy a beiskolázási támogatást lehetett volna finanszírozni.

Felmerül a kérdés, hova tűnt el az iskola padlásáról a rengeteg iskolapad és szék, amik még használhatók voltak?! Úgy gondolom, ez hűtlen kezelés, ami magyarázatra szorul.” – fogalmazott Molnár János.

Megkeresésünkre Herczig Lászlóné leszögezte: az iskolai ügyeket illetően nem alpolgármesterként, hanem a Wosinsky Mór Oktatási Intézmény (WMOI) igazgató-helyetteseként illetékes.

Elmondta, a mözsi iskolában folyó átalakítás során leszerelt régi radiátorok, csövek elvitele valóban engedéllyel történt. De azt nem ő, hanem a WMOI gazdasági hivatala adta ki. Méghozzá azért, mert a három radiátor és a csövek a MÉH-be történő szállítása többe került volna az intézmény számára, mint amennyi pénzt kaptak volna érte.

Herczig Lászlóné közölte továbbá: a mözsi iskola padlásán padokat, székeket nem lehet tárolni, mivel azt a tűzvédelmi szabályzat tiltja. De valóban vittek el az iskolából bútorokat, mivel a városi szintű intézmény-átszervezés miatt, a mözsi gyerekek elhelyezése érdekében, a másik két tolnai iskolában szükség volt plusz padokra, székekre.

Herczig Lászlóné azt mondta, nem érti, miféle hűtlen kezelésről beszél Molnár János. Hozzátette: a mözsi iskolából az intézmény munkatársai soha nem vittek el semmit, mindig csak hoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!