Közélet

2011.09.16. 17:23

Összekapott a polgármester és a honatya a tévéadás miatt

Újra kell tárgyalnia hétfői rendkívüli ülésén a város képviselő-testületének a szeptember nyolcadiki, dombóvári televíziós műsorszolgáltatásról szóló határozatát.

TEOL/R.T.

Ennek oka, hogy  Szabó Loránd polgármester megtámadta a Tóth Zoltán fideszes képviselő által beterjesztett, és a többség által elfogadott előterjesztést. A közelmúltban meghozott döntés szerint a város októbertől nem tart igényt a Dombóvár TV műsorszolgáltatására, s egy közbeszerzésen kívüli beszerzési eljárás lefolytatása után kétéves szerződést kötne egy másik szolgáltató céggel.

Tóth Zoltán előterjesztésében azzal érvelt, hogy így a költségek kedvezőbben alakulhatnak, s kézben tarthatók lesznek a település ilyen irányú kiadásai. Szabó szerint azonban a döntés sérti az önkormányzat érdekeit, mivel a város kommunikációja csorbát szenved azzal, ha – ahogy az ajánlattételi eljárás tervezetében szerepel – a nyertes pályázónak évente 100 hírt kellene közölnie Dombóvárról.

Szerinte méltatlanul kevés ez egy ekkora városnak. Emellett azt gondolja, sérül a város lakóinak hozzáférési joga az információhoz. Szerinte egy munkacsoportnak ki kell dolgoznia Dombóvár kommunikációs stratégiáját, amelyben a helyi újság megjelenésének és a városi hírportál üzemeltetésének is szerepelnie kell, a helyi televízió problémakörének megoldása mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!