Közélet

2011.10.04. 11:08

A magyar írók nyomában

Irodalmi túrára indultak a dombóvári művelődési ház Vass Albert Olvasó Körének tagjai a hétvégén.

TEOL/T.S.

Elsőként Pincehely-Görbőn keresték fel a Cserfalfy-kúriát, ahol Vörösmarty Mihály joggyakornokoskodott, majd Felsőrácegrespusztán megtekintették az Iskola Múzeumot, melynek padjait egykor Illyés Gyula koptatta.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A túra résztvevői Görbőn Vörösmarty Mihály fenyőfájánál (Fotó: Tilinger Sándor)
[/caption]

Sárszentlőrincen járva – a meleg őszi napon – kiélvezték Lázár Ervin Nagyszederfájának hűvösét is. Innen a Petőfi emlékhely és a templom megtekintése után a Borjádi méhes felé vették az irányt. A Sass kúria parkjában elfogytak a szendvicsek, majd újult erővel folytatta útját a kis csapat Siógárdra.

A leányvári pincefalu népművészeti és kulináris élvezeti után, egy rövid szekszárdi kitérő következett. A decsi faluház sem maradhatott ki a sorból. Már besötétedett, amikor a kismányoki templomhoz érkezett a csapat. A túra résztvevői saját bevallásuk szerint fárasztó, ám számos élménnyel teli napot tudhattak maguk mögött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!