Közélet

2011.10.27. 14:45

A TEOL konyhája: Almás pite

Címkék#receptek

A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 4 evőkanál víz, alma, cukor, 1 kávéskanál törött fahéj.
Elkészítés: A lisztet összedolgozzuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), a tojás sárgájával és a vízzel. Egy éjszakán át pihentetjük. Reggel a tésztából két lapot nyújtunk Egyiket a tepsibe helyezve bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerint cukorral és egy kávéskanálnyi törött fahéjjal. Ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és közép meleg sütőben szép világossárgára sütjük. Még melegen porcukrot szitálunk rá, és kockákra vágjuk.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!