Közélet

2011.10.10. 12:15

A TEOL konyhája: Kukoricapogácsa (lisztérzékenyeknek)

Címkék#receptek

A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 15 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál sütőpor, 2 dkg zsír, 2 dkg méz, csipetnyi só, kukoricaliszt, lekvár.

Elkészítés: A hámozott burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, és összetörjük. Hozzákeverjük a kevés tejben feloldott élesztőt, a sütőport, a zsírt, a mézet, a sót, és annyi kukoricaliszttel gyúrjuk össze, hogy nyújtható legyen. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, és kizsírozott tepsiben megsütjük. Két-két darabot lekvárral összeragasztunk.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.

Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!