Közélet

2011.10.24. 07:19

Kézzel fogható értéke van a kapcsolatnak

Negyven tagú önkormányzati küldöttség érkezett a hétvégére Bautzen Kreisből Tolna megyébe. A Michael Harig elnök vezette testület Pakssal és az atomerőművel, Dunaföldvárral, Ozorával, Tamásival és Györkönnyel is megismerkedett.

Szeri Árpád

A német partnermegye delegációját Szekszárdon, a megyei önkormányzat hivatalában fogadta dr. Puskás Imre, aki a közigazgatás átalakításával kapcsolatos tájékoztatója után számtalan szakmai kérdésre is válaszolt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A delegáció tagjai az atomerőmű látogatóközpontjában, jobbról Michael Harig, középen dr. Puskás Imre Fotó: Kiss Albert
[/caption]
- Nagyon fontosak számunkra a német partner járásokkal kialakult, kiváltképp élőnek bizonyuló kapcsolatok – hangsúlyozta Tolna megye közgyűlésének elnöke.
– Ez alkalommal bautzeni vendégeinknek igyekeztünk olyan programot szervezni, mely mindenekelőtt megyénk természeti-turisztikai értékeit tárja eléjük.

Kapcsolatunk kézzelfogható értékét mutatja például az a több tíz milliós hozadék, melyet ajándékként küldött készülékek formájában könyvelhet el magának a megyei kórház.

Michael Harig, a német delegáció vezetője elmondta, hogy figyelemmel kísérik a nálunk zajló reformokat, és tisztában van azzal, hogy ilyen jelentős változtatásokat adott esetben nem könnyű megvalósítani.

További részletek a Tolnai Népújság október 24-i számának 3. oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!