Közélet

2011.10.29. 13:10

Lézerblokkoló: szabad vagy nem szabad?

– Én már három éve használok lézerblokkolót – mesélte Ferenc. A szekszárdi férfitól azt is megtudtuk, ez idő alatt csak egyszer mérték be, akkor is hátulról.

TEOL/Á.M.

Nagyon elégedett tehát ezzel a szerkentyűvel. Az utóbbi hetekben nagy port kavart, hogy ilyen eszközt a parlamenti képviselők is használnak. Mint ismeretes, a lézerblokkoló előre jelzi a traffipax jelenlétét, sőt mi több, gátolja, hogy az be tudja mérni az autóst.

Hasonló célt szolgál a traffipax előrejelző készülék is. A különbség csak az, hogy ez a berendezés csupán jelzi a hatóság közelségét, de ettől függetlenül is megállapítható lesz, mennyivel hajt a sofőr. Bár ezeknek a használata illegálisnak tűnhet, mégsem az.

– A készülékek használatát semmilyen jogszabály nem tiltja – mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Igaz, az előrejelző jóval etikusabb a blokkolónál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!