Közélet

2011.10.07. 18:18

Olaszországba látogattak a világjáró garaysok

Lassanként a világjáró címet is kiérdemli a Garay János Gimnázium: hiszen Európa jelentős részét már bekalandozták az intézmény diákjai.

Szeri Árpád

Legutóbb Olaszországba indított felfedező utat a középiskola. A különbusszal megtett itáliai expedíciónak avatott diák krónikása is akadt a 11. A osztályos Kasó Márton személyében.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Garay Gimnáziumban sokan tanulnak olasz és latin nyelvet. Főként számukra szervezték az olaszországi expedíciót. A csapat tagjai Veronában
[/caption]
Gesztesi Enikő kísérő tanár elmondta: a gimnáziumban sok diák tanul olasz és latin nyelvet, főképp számukra szervezték ezt a tanulmányi kirándulást.

De rajtuk kívül is jelentkeztek – a hetedikesektől a tizenkettedik osztályosokig – garaysták az útra, mely egyébként önköltségi alapon valósult meg.

Gesztesi Enikő hangsúlyozta: a valóban lélegzetelállító látnivalók, Velencétől Caprin át a Vezúvig, nemcsak feledhetetlen élményekkel látták el, de össze is kovácsolták a csapatot.

Erdélytől Skóciáig, Nagycenktől Ópusztaszerig

Ausztria, Egyesült Királyság – azon belül kitüntetett célként Skócia – Franciaország, Görögország, Lengyelország, Németország, Románia, illetve Erdély, Spanyolország, Szlovákia – íme, a nem teljes lista azon országokról, melyekbe a gimnázium égisze alatt, szervezett formában juthattak el az intézmény diákjai. A belföldi lista legalább ilyen gazdag, a kínálatot hortobágyi terepgyakorlat, nagycenki kastélylátogatás, ópusztaszeri tanulmányi kirándulás, és természetesen Tolna megye megannyi bejárt helysége színesíti.


A Garay gimnázium tanulóinak olaszországi kalandjairól részletesen olvashat a Tolnai Népújság október 8-i számának 2. oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!