Közélet

2011.10.16. 14:45

Olvasónkat felháborították a német rendszámú autók

Címkék#Nagydorog

Német rendszámú kosaras autók és feltehetően német munkások végzik a gallyazást az út mentén – hívta fel lapunk figyelmét egy nagydorogi olvasónk.

TEOL/V.T.

Az eset – mondta – rendkívüli módon felháborítja, mert rengeteg a munkanélküli, az E.ON viszont vendégmunkásokkal dolgoztat. Megkerestük az áramszolgáltatót. Kérdéseinkre Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. sajtószóvivője válaszolt.

Mint elmondta, magyar munkásokat foglalkoztató magyar alvállalkozóval dolgoznak, aki viszont csúcsminőségű német munkagépekkel dolgozik. Az, hogy ezeket a kosaras autókat lízingeli, vagy importálta, illetve milyen rendszámuk van, nem vizsgálják. A tenderen, amelyen alvállalkozóikat választják ki, szigorú elvárásoknak kell megfelelni. A gallyazást minden esetben körültekintően, az önkormányzatokkal egyeztetve végzik, tette hozzá.

Egyházi Nikoletta egy miniszteri rendeletre utalva kiemelte, hogy ez a munka nem az áramszolgáltató, hanem minden esetben az ingatlan kezelőjének, tulajdonosának a feladata, de az E.ON elvégzi, hogy garantálja az üzembiztonságot és a balesetmentességet. Gallyazásra évente 1-1,2 milliárd forintot költenek, fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!