Közélet

2011.10.29. 11:29

Tagjaik kedvezményt is kapnak vásárláskor

Jövőre lesz tízéves a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület. Az alelnök, Kudari Lászlóné aktív és eredményes működésről számol be.

W. G.

Működési területük a Tamási kistérség, ahonnan összesen 226 tag csatlakozott hozzájuk. Segítik a látássérülteket a munkahelykeresésben, a hivatalos ügyek intézésében, a jogszabályok közötti eligazodásban, a fogyatékossági támogatás intézésében, az oktatási lehetőségek felkutatásában. Szerveznek jótékonysági rendezvényeket, biztosítanak gyógytornát, tartanak előadásokat az egészséges életmódról.

Működési költségeiket elsősorban a tagdíjakból fedezik, de kapnak támogatást az önkormányzattól és – sikeres pályázat esetén – a nemzeti civil alaptól is. A helyi vállalkozók sem közömbösek a látássérült emberek iránt. Ha, a gazdasági nehézségek miatt anyagilag nem is képesek őket támogatni, tárgyadományokat sokaktól kapnak.

Ennek köszönhetően tudják jutalmazni például a vers- és prózamondó versenyeik nyerteseit. Elérték azt is, hogy vásárláskor 5-10 százalék árengedményt kapjanak a látássérültek néhány tamási üzletben.

Együttműködő partnereik tevékenységét "Az év szponzora" illetve "Az év önkéntese" plakettel ismerik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!