Közélet

2012.05.02. 12:29

„A vásárlók eltűntek a piacról”

A vásárlók eltűntek a piacról. Így összegzi a jelenlegi gazdasági helyzetet Antal Márton, a Völgységi Ipartestület elnöke. A bonyhádi vállalkozó általános visszaesést tapasztal.

TEOL/W.G.

Szerinte nincs olyan cég, amelyiknek nem megy rosszabbul, mint 2-3 évvel ezelőtt. Legföljebb azoknak fut a szekerük, amelyek külföldi piacokon is jelen vannak.

Meglátása szerint nálunk mélyül a válság, miközben mások kilábalnak belőle. Ezért hagyja el kisvállalkozók tömege az országot. Bonyhádon, ahol sokan németajkúak, már minden harmadik-negyedik családnak vannak nyugaton dolgozó tagjai.

Azt is fájlalja az ipartestületi elnök, hogy a gazdasági érdekképviseleteket – az iparkamara kivételével – nem vonják be a kormányzati döntések előkészítésébe.

Erről szerinte részben az ipartestületek gyűjtőszervezete, az IPOSZ is tehet. Ebben a hónapban tartanak küldöttgyűlést, melynek napirendjén szerepel majd a hathatósabb érdekképviselet megszervezése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!