Közélet

2012.05.20. 17:23

Állandó probléma a lösszmozgás

Folytatódik a partfalstabilizációs program. Persze csak akkor, ha lesz rá forrás. Most adták be az ezzel kapcsolatos pályázatot.

W. G.

A város polgármestere, Keresztes Lajos elmondta: a Kálvária-hegy első ütemét tavaly befejezték. Az új projekt ennek a folytatása lenne. Dunaföldváron állandó probléma a löszmozgás. Az emberek közérzetét, biztonságérzetét javítja az ilyen beruházás.

A részletekről Kovács Anikó pályázati referens informálta hírportálunkat. Elmondta, hogy az első ütem 360 millióból valósult meg. Ebből a pénzből 460 méter partfal épült tavaly. A most beadott pályázat költségvetése 430 millió forint, amiből a tervek szerint 380 méter hosszban létesítenének támfalat.

A költségek azért magasabbak a korábbinál, mert a munka két helyszínen folyik majd: a Kálvária-hegyen és a Hősök tere mögötti területen. Ez utóbbi szakasz továbbépítését is tervezik, egy másik pályázatot beadva a nem túl távoli jövőben.


Kattintson a témához kapcsolódó korábbi írásainkért!

W. G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!