Közélet

2012.05.24. 20:20

Beérett a munka gyümölcse

A legek, azaz a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium hangulatát leginkább meghatározó diákok kaptak meghívást az intézmény vezetőjének igazgatói állófogadására.

Sz. Á.

A hagyományoknak megfelelően most is több mint száz fiatal részesült ebben a kitüntetésben: velük, valamint a tantestület tagjaival, a fenntartók képviselőivel, a szülőkkel és más vendégekkel együtt közel négyszázan adtak egymásnak találkozót a helyszínen, az atlétikai csarnokban.

A rendezvény ez alkalommal jubileumi jelleget kapott, hiszen éppen húsz esztendeje került vissza a gimnázium az államtól a korábbi tulajdonoshoz, azaz az evangélikus egyházhoz. Erre az évfordulóra is emlékeztetett az ünnepi istentisztelet, amit Krähling Dániel evangélikus lelkész tartott.

Az igazgatótanácsi tagok munkáját elismerő könyvjutalmazás után a testület Magister Emeritus címet adományozott dr. Katz Sándor pedagógusnak. A matematika-fizika szakos tanár kiemelkedő munkát végzett a tehetséggondozásban.

Ónodi Szabolcs igazgató az elmúlt két évtizedet értékelve többek között megállapította: a munka gyümölcse beérett, a gimnázium történetének fényes időszaka a mostani. Tehetséges fiatalok sokasága öregbíti országos- és világversenyeken az iskola jó hírét.

Bandelné Erb Etelka gazdaságvezető azt részletezte, hogy a tárgyi környezet javításában mi köszönhető a fenntartónak, Unti Judit magyar szakos tanár pedig a lelkiség tükrében tekintette át az elmúlt két évtizedet.

Hohlné Probszt Éva igazgatóhelyettes bemutatta, illetve méltatta a jelenlévő fiatalokat, akik Krähling Dániel pohárköszöntője után koccintottak egymással és valamennyi vendéggel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!