Közélet

2012.05.17. 17:04

Díjakat ért a tehetséges tollforgatók szorgalma

A bátaapáti Általános Iskola ifjú tollforgatói ismét bebizonyították, hogy bármilyen versenyről is legyen szó, nem lehet őket leírni.

TEOL/B.V.

Ezúttal a XVIII. Országos József Attila mese-, vers- és novellaíró pályázaton remekeltek a völgységi tehetségek. Az intézmény tanulói évek óta megméretik magukat a rangos tudáspróbán. Kásler Kinga negyedik osztályos tanuló 1. helyezett lett a „Különös látogató” című fogalmazásával.

Vers kategóriában „Az én angyalkám” című művével pedig a 2. díjat érdemelte ki. Osztálytársa, Farkas Levente „A karácsony megmentése” című meséjét 3. díjjal értékelte a neves költőkből, írókból álló zsűri. Kaszás Kunó harmadik osztályos diák – aki első ízben ragadott tollat – bronzérmes lett a novella kategóriában. Valamennyi tanuló műve megjelent a Mindigkék gyermek- és ifjúsági írók antológiájában.

A szombathelyi díjkiosztón a fiatalok személyesen vehették át megérdemelt jutalmukat. – Nagyon örülök a növendékek sikerének, az ehhez hasonló visszajelzések is azt erősítik meg bennük, hogy érdemes a szövegalkotással foglalkozniuk a tanórán kívül is – vélekedett Tornóczky Gáborné felkészítőtanár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!