Közélet

2012.05.25. 15:58

„Igazolt hiányzás”: sikerrel pályázott az iskola

„Igazolt hiányzás” címen pályázatot nyújtott be a Belvárosi Általános Iskola tantestülete a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz annak érdekében, hogy kedvezményes nyaralási lehetőséget tudjanak biztosítani a rászoruló gyerekek számára.

TEOL/H.E.

A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így az alapítvány táborozási lehetőséget, valamint teljeskörű ellátást biztosít tanulónként 5000 forintos önrész mellett.

Az iskola 5 csoporttal, vagyis 50 diákkal vesz részt a balaton-parti – fonyódligeti, balatonberényi vagy zánkai – Erzsébet-táborban. Tíz tanulónként egy pedagógus önkéntes munkában vállalja a gyerekek kíséretét és felügyeletét, az iskola pedig hozzájárul a nevelők utazási költségéhez.

A táborokat az étkezési célú Erzsébet-utalványokból származó bevételből finanszírozza az üdülési alapítvány, amely egymilliárd forint értékben hirdette meg pályázatait. A táborokban több tízezer iskolás gyermek üdülhet az idén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!