Közélet

2012.05.09. 18:57

Kígyó okozott riadalmat Szekszárdon - fotó

Lakossági bejelentésre fogták be kedden a nyomda udvarán riadalmat keltő kaliforniai királysiklót.

I. I.

Jelenleg egy terráriumban őrzik, mert a papírdobozból háromszor is meg akart szökni, mondta el Szabácsi Szabolcs a városi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csajbók Béla zászlós és Stocker Dávid zászlós Fotós: Mártonfai Dénes
[/caption]
A szekszárdi rendőrök zoológiailag már igen képzettek, hála az internetnek, és a meglehetősen gazdag tapasztalataiknak. Az agresszív kaliforniai királysikló a párzási időszak kivételével kannibál, még a csörgőkígyó mérgére is immunis.

Kedvtelésből, engedély nélkül tartható, éppúgy mint a benett-kenguru, amely kistestű fajta és Szekszárdon lakik, vagy legalábbis lakott belőle legalább egy. Mint az osztályvezető elmondta, befogták az utcán ugráló erszényest, amelynek tulajdonosát is kinyomozták. Már nem egyszer vezettek haza szökdösős, köznyugalmat megzavaró kecskét is. Fogtak már be a fentieken kívül szürke marhát, lovat.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] A befogott kaliforniai királysikló Fotó: mártonfai D.
[/caption]
A Duna-Dráva Nemzeti Park szakembere már látta és a királysiklót. Úgy nyilatkozott, ha kell elviszik, de mivel ártalmatlan jószág meg is lehet tartani. Hacsak a tulajdonosa nem jelentkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!